De gemiddelde man vindt winkelen saai en heeft er al na een half uur genoeg van. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek onder 2.000 mensen.

Ruim 80 procent van de ondervraagde mannen vindt een middag winkelen saai, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse kortingswebsite. Dat meldt de Telegraph. Bijna de helft probeert meestal onder het shoppen uit te komen. 

Een kwart van de mannen zegt regelmatig alleen naar huis te gaan als hij genoeg heeft van het winkelen. Een derde wacht buiten de winkel op zijn vrouw of vriendin. De helft van de ondervraagden geeft toe dat een middag shoppen wel eens eindigt met ruzie.

Beloning

Bijna zestig procent van de mannen gaat alleen mee shoppen als hem een beloning, zoals een etentje of een cafébezoek, in het vooruitzicht wordt gesteld. Twintig procent van de mannen zegt overigens tijdens het winkelen de verveling te verdrijven door naar andere vrouwen te kijken.

Vrouwen houden de bezigheid veel langer vol, zo blijkt uit het onderzoek. De meeste vrouwen krijgen er pas genoeg van als ze echt niet kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn of gewoonweg in geen enkele winkel iets van hun gading zien.