Na het eerste jaar wordt de frequentie van seks binnen een relatie snel lager. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 mensen.

In het eerste jaar van een relatie heeft 15 procent van de stellen elke dag seks. Van de stellen die al langer bij elkaar zijn is dat nog slechts vijf procent. Dat blijkt uit een onderzoek van een Britse online drogist, zo meldt de Telegraph.

Meer dan de helft van de stellen die tot vier jaar bij elkaar zijn heeft een paar keer per week seks. Bij 43 procent is dat slechts enkele keren per maand. Mensen die al meer dan 15 jaar met hun partner samen zijn, zeggen nog maar een paar keer per jaar seks met elkaar te hebben.

Voldoende

Zo’n 40 procent van de ondervraagden geeft het seksleven net een voldoende of zegt dat het wel wat beter kan. Ruim drie kwart geeft toe er wel wat meer moeite voor te kunnen doen.

Om het seksleven spannender te maken doet 17 procent van de ondervraagden het licht uit en 24 procent trekt een spannende outfit aan. Een derde van de ondervraagden zegt regelmatig moeite te hebben om opgewonden te raken.