Korte tops, waarbij het middenrif getoond wordt, zijn dit seizoen een trend onder de beroemdheden en op de catwalk. Toch wijst een onderzoek uit dat er een maximumleeftijd voor het dragen van de zogenaamde ‘crop tops’ geldt.

Volgens het onderzoek vinden vrouwen dat de korte tops tot de leeftijd van 34 jaar gedragen kunnen worden. Iedereen die ouder is moet de tops in de kast laten liggen, zelfs als het lichaam in een goede conditie is. 

Het onderzoek, uitgevoerd door een ontbijtgranenmerk, vroeg de mening van in totaal 2000 vrouwen. Volgens Daily Mail blijkt ook dat de bikini, naast de middenrif-tops, leeftijdsgebonden is en gedragen kan worden tot een leeftijd van veertig jaar.

Minirokken, hotpants en navelpiercings zouden volgens de respondenten vermeden moeten worden vanaf een jaar of 35. Leggings hebben een houdbaarheidsdatum tot de leeftijd van 37, stiletto’s worden liever niet meer gezien bij vrouwen die leeftijd van 41 jaar zijn gepasseerd.

Gwen Stefani

De maximumleeftijd wordt volgens de vrouwen verworpen als ze een lichaam zouden hebben als Gwen Stefani. De 43-jarige No Doubt-zangeres wordt gezien als de vrouw met de mooiste strakke buik, gevolgd door Cheryl Cole. 

Andere bekendheden in de leeftijd van veertig jaar zoals Jennifer Aniston en Halle Berry zien ze ook als voorbeeld. Ook Rihanna wordt, ondanks haar jongere leeftijd, gezien als inspiratiebron.