Het Britste genootschap van dermatologen (BAD) ziet een verband tussen het langzamaan verdwijnen van schaamluizen en de populaire Amerikaanse serie Sex and the City.

Dat maakt de BAD in een persbericht bekend.

De dermatologen willen dit verband tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst volgende week toelichten, schrijft The Guardian vrijdag.

Volgens de dermatologen zou het verwijderen van schaamhaar weliswaar een eeuwenoud verschijnsel zijn dat door de meest uiteenlopende culturen wordt toegepast, toch zou een bepaalde aflevering van Sex and the City een globale scheertrend hebben geïnitieerd.

Daling

Volgens dokter Kun Sen Chen heeft het hoofdpersonage van de serie, Carrie Bradshaw (gespeeld door actrice Sarah Jessica Parker), het verwijderen van (schaam-)haar populair gemaakt en daarmee de mensheid van een oude plaag verlost.

Tussen 1997 en 2003 zou het aantal gemelde gevallen van haarluis van 0,41 naar 0,17 procent zijn gedaald, schrijft BAD.

Welke aflevering bedoeld wordt, is niet bekend. Wel dat deze in het jaar 2000 zou zijn uitgezonden.

Independent meldt dat het waarschijnlijk gaat om aflevering 14 van seizoen 3, waarin Bradshaw naar Los Angeles reist en zich aan een Brazilian Wax tegoed doet.

Eerder dit jaar werd al gemeld dat het verwijderen van schaamhaar door harsen het uitsterven van schaamluis heeft bevorderd.