De helft van de jongeren flirt het liefst online. Dat blijkt uit een onderzoek onder 1.500 Britse jongeren.

Meer dan 80 procent van de Britse jongeren denkt goed te zijn in flirten, zo blijkt uit een onderzoek dat werd gehouden in opdracht van een drankmerk.

Twintig procent van de ondervraagden zegt zeker zes keer per week te flirten, maar de helft van de jongeren doet dat het liefst online. Dat meldt de Daily Mail.

Ruim 40 procent flirt graag door middel van emoticons en korte berichtjes op de computer of mobiele telefoon. Slechts 18 procent vindt flirten tijdens de vakantie het leukst en 19 procent flirt wel eens tijdens het werk.

Oogcontact

Flirten op een feest is nog steeds erg populair. Oogcontact en glimlachen zijn daarbij het populairst, al zou een derde van de ondervraagde liever een knipogende smiley per telefoon versturen.  

Liefdesbrieven worden nauwelijks nog geschreven. Wel flirt 15 procent van de ondervraagden graag per e-mail en 14 procent flirt op Facebook.

Toch valt 20 procent van de jongeren nog steeds voor een verleidelijke glimlach. Zo’n 23 procent vindt plagen onweerstaanbaar en 19 procent krijgt graag een compliment.