Jonge lesbiennes hebben een kwart meer kans op een gesprek na een schriftelijke sollicitatie dan heteroseksuele leeftijdsgenoten. Als ze een kind hebben stijgt dat zelfs tot 33 procent.

Dit blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Gent, waarbij op 576 bestaande vacatures werd gereageerd met een dubbele fictieve sollicitatie.

Voor het onderzoek werden vier soorten sollicitatiebrieven verstuurd: Voor vrouwen van 25 jaar met één kind, vrouwen van 25 jaar zonder kinderen, vrouwen van 37 jaar met één kind, vrouwen van 37 jaar zonder kinderen.

Eerder uitgenodigd

Beide keren waren de sollicitanten vrouw en getrouwd, maar bij één sollicitant werd nadrukkelijk een vrouwelijke echtgenote benadrukt. Deze vrouwen werden eerder uitgenodigd op een sollicitatiegesprek. Bij oudere heteroseksuele en lesbiennes (37+) is geen verschil te zien.

Onderzoekers concluderen dat werkgevers heteroseksualiteit onbewust linken aan het krijgen van kinderen. Zo zouden lesbische vrouwen minder geneigd zijn om kinderen te hebben, zwangerschapsverlof op te nemen of parttime te gaan werken, omdat de zorg voor het huishouden evenwichtiger is verdeeld.

Ook hebben lesbiennes meer kans op een gesprek als een man de kandidaten selecteert dan als een vrouw dit doet.