Tijdens de Paris Fashion Week is woensdag de Nova Schoen gepresenteerd, een speciale haute couture creatie met een ingebouwde hak van 16 centimeter hoog.

Het limited edition ontwerp is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Brits-Iraakse architecte Zaha Hadid en Rem D Koolhaas van United Nude. Koolhaas staat bekend om het vertalen van architectuurkunst naar draagbare schoenen.

''De samenwerking met United Nude verlegt de grenzen van wat mogelijk is. Ik kan het altijd waarderen als iemand durft te experimenteren met materialen en proporties,'' zegt Hadid in de persverklaring.

Uitdaging

De schoenen zijn gemaakt van rubber, vinyl en nappaleer en ogen dynamisch door de vele lijnen. Van iedere kleur -zilver, zwart en brons- zijn er slechts honderd te koop.

''Ik kon de uitdaging niet weerstaan om te werken met Zaha'', stelt Koolhaas. ''We hebben grootst geëxperimenteerd en de nieuwste digitale ontwerpen en technologieën gebruikt om een van de meest innovatieve schoenen ooit te creëren. "

Samenwerking

Het is niet de eerste keer dat Hadid een samenwerking met de modewereld aangaat. Eerder werkte ze met Lacoste, Louis Vuitton en Swarovski.

De Nova schoen is voor 1500 euro te verkrijgen via United Nude.