De Amerikaanse modeontwerper Michael Kors heeft aardig wat prijzen en awards op zijn naam staan. Toch was het niet zo vanzelfsprekend dat  de ontwerper zo beroemd zou worden in het modevak.

In een interview met Grazia vertelt de ontwerper dat hij vroeger weinig verstand had van mode.  

"In mijn tienerjaren was ik een ramp wat mode betreft. Ik droeg beenwarmers tot over mijn knieën en over mijn strakke spijkerbroek heen. Ik dacht dat ik eruitzag als een danser. In die tijd wilde ik namelijk niets liever dan musicalster worden."

"Ik was me toen alleen nog niet bewust van drie dingen: 1. Ik kan niet zingen, 2. ik kan niet dansen en 3. ik heb een verschrikkelijk slecht geheugen. Gelukkig kwam ik er al snel achter dat een acteerbestaan er niet in zat en mode het helemaal voor mij was."

Succes

Als ontwerper heeft Kors nog altijd succes. Dit blijkt uit de lange lijst van beroemdheden zoals Michelle Obama en Gwyneth Paltrow die zijn kleding met liefde dragen. Eind maart ontving Kors nog de 'Artistry of Fashion Award' als waardering voor zijn draagbare ontwerpen met een sportieve en stijlvolle twist.

Kors: "Alle kleding die ik ontwerp heeft die balans. Dat komt omdat de vrouw voor wie ik ontwerp niet de hele dag krab van een zilveren plateau eet, maar een druk leven heeft. Ze wil het beste van twee werelden: zich comfortabel én sexy voelen."

Anders

Kors maakt naar eigen zeggen alles 'net een tikkeltje anders dan de rest van de ontwerpers', omdat hij beter naar vrouwen luistert. "Op schoenen die niet lekker lopen, handtassen die te zwaar zijn om te tillen en jurken die er alleen mooi uitzien als je stil staat, zal nooit het etiket Michael Kors komen."

Over eventuele wensen is de modeontwerper duidelijk: 
"Ik had heel erg graag Audrey- en Katryn Hepburn willen kleden, maar dat gaat helaas niet meer lukken. Nu staat Kate Middleton hoog op mijn wensenlijst."