Jourdan Dunn mocht maandag niet meelopen op de catwalk van Dior vanwege haar te kleine borsten. Het topmodel heeft cupmaat 70A en was daarom niet te zien in de haute coutureshow van het modehuis.

Het 22-jarige Britse topmodel verkondigde het nieuws zelf op Twitter. "Normaal word ik ontslagen omdat ik donker ben", twitterde ze sarcastisch. "Dit is voor het eerst dat het om mijn borsten is."

Alhoewel Dunn ontslagen zou zijn vanwege haar cupmaat, krijgt Dior veel kritiek over de modellen die het gebruikt. Het modehuis zou, sinds Raf Simons er begon als hoofdontwerper, vrijwel alleen blanke modellen in zijn shows en campagnes ten tonele voeren.

Overigens liep het Puerto Ricaanse model Joan Smalls wel mee in de show, waarin de modellen in transparante stoffen over de catwalk liepen.

Germaans

James Scully, die de modellen cast voor de shows van Tom Ford, Stella McCartney, Derek Lam, Jason Wu, Lanvin en Carolina Herrera zei: "De cast van de Diorshows is zó blank, dat moet wel opzettelijk zijn. Het stoort me. Ik kan bijna niet meer naar de ontwerpen kijken vanwege de modellen. Ze hebben alleen maar van die Germaans uitziende blanke meisjes."

Dunn klaagde eerder dat ze vaak wordt weggestuurd bij castings vanwege haar huidskleur. Ooit zou zelfs een visagist geweigerd hebben om haar op te maken omdat ze een donkere huid heeft, zo meldt de Daily Mail.