Couturier Claude Montana, die in de jaren tachtig wereldberoemd werd met zijn opvallende creaties, maakte maandag een comeback tijdens de modeweek van Parijs. 

Montana ontwierp drie creaties voor de collectie van ontwerper Eric Tibusch die maandag in Parijs getoond werd. Te zien waren een omkeerbare zwart-witte jas, een grijze jas met een wijde pantalon en een bruidsjurk.

Het was voor het eerst sinds 2002 dat Montana ontwerpen toonde, zo meldt WWD.com. Hij kondigde in 2010 reeds aan dat hij opnieuw aan het werk wilde gaan, maar gaf na afloop van de show toch toe dat hij het moeilijk vond.

Lastig

"Het zijn maar drie ontwerpen, maar toch was het lastig", aldus de ontwerper. "Ik wil zeker terugkomen, maar misschien waren dit niet de ideale omstandigheden."

Montana was in de jaren tachtig beroemd met zijn scherp gesneden power suits. Hij werkte veel met leer en verwerkte veel kleur in zijn collecties. In 1997 kreeg zijn label financiële problemen, waarna het twee keer van eigenaar wisselde. Momenteel maakt het label alleen nog accessoires en kleding onder licentie. Montana werkte daarnaast ook twee jaar voor modehuis Lanvin, van 1990 tot 1992.