Nederlanders zijn niet heel blij met hun voeten. Gemiddeld geven ze hun voeten een 6,7. Vooral eelt en harde huid worden lelijk gevonden.

Dat blijkt uit een enquête van GezondheidsNet.nl.

Bijna een op de vijf Nederlanders geeft zijn landgenoten een onvoldoende. Ruim de helft van de 469 ondervraagden zegt iets lelijk te vinden aan zijn of haar eigen voeten.

Vooral eelt, harde huid en kalknagels worden niet mooi gevonden. 64 procent van de ondervraagden heeft wel eens last gehad van harde huid en eelt.

Insmeren

Naast knippen (65 procent), vijlt een kwart van de deelnemers zijn of haar teennagels. In de zomer krijgen de voeten vaak wat extra aandacht. Zo smeert een op de vijf ondervraagden dagelijks de voeten in met verzorgende crème. Een kwart doet dit meerdere keren per week. Ruim 30 procent kiest in de zomer ook voor nagellak.

Een op drie brengt regelmatig een bezoek aan de pedicure. Opmerkelijk is te noemen dat bij 14 procent van de ondervraagden werkelijk niemand anders aan de voeten mag zitten. 6 procent zegt dat alleen zijn of haar partner de voeten mag aanraken.

Onverzorgde nagels is voor een op de drie Nederlanders de grootste afknapper bij voeten, op twee komen zweetvoeten.