Vrouwen geven gedurende hun leven ruim 15.600 euro uit om er goed uit te zien. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 2.000 vrouwen.

De gemiddelde vrouw geeft per jaar 240 euro uit aan beautyproducten, zo blijkt uit een onderzoek dat een Britse beautywebsite hield. Omgerekend is dat tijdens haar hele leven ruim 15.600 euro. Dat schrijft Female First.  

Zo’n 86 procent van de ondervraagde vrouwen zegt dat ze zich pas zelfverzekerd voelt als ze van top tot teen verzorgd is. Zestig procent van de vrouwen volgt dan ook een strikt verzorgingsregime voor ze de deur uit gaat. 

Puistjes

Toch zeggen de vrouwen dat ze zich gemiddeld maar drie uur en 43 minuten per dag zelfverzekerd voelen. Ze voelen zich zelfverzekerder als ze een compliment krijgen van hun partner of een vriendin, als ze geen puistjes hebben of als ze nieuw ondergoed dragen. 

Vier van de tien vrouwen voelt zich zelfverzekerd als ze er goed uitziet op een foto en eenzelfde percentage voelt zich goed na een nacht ongestoord slapen. Ook een glimlach van een vreemde of een compliment van een kind doen wonderen voor het zelfvertrouwen.

Jong

Zo’n 42 procent heeft veel zelfvertrouwen als haar benen gladgeschoren zijn en 33 procent hoort graag dat ze er jong uit ziet. 

Ook een nieuwe manicure, een goed opgemaakt gezicht en goed geëpileerde wenkbrauwen dragen veel bij aan het zelfvertrouwen van de ondervraagde vrouwen.