Nederland floreert dit seizoen op de catwalk. Er zijn niet alleen veel Nederlandse modellen met een internationale carrière, ook met het typische Delfts blauw drukt ons land een stempel op het huidige modebeeld.

Op de internationale catwalks combineerden veel ontwerpers kobaltblauw met maagdelijk wit. Toch gaven alle ontwerpers weer een andere draai aan de Hollandse trend.

Zo waren de prints bij Roberto Cavalli abstract, terwijl bij Valentino een romantische twist aan het Delfts blauw werd gegeven. Ook bij Carolina Herrera kwamen de Delfts blauwe prints op een chique en vrouwelijke manier terug. 

Schoenen

De Japans-Amerikaanse ontwerper Tadashi Shoji nam de klassieke prints letterlijk over en combineerde deze met kobaltblauw tule. Dit gaf zijn jurken bijna een prinsesachtige uitstraling.

Vivienne Westwood minimaliseerde de trend door het Delfts blauw enkel in de schoenen van haar mannencollectie terug te laten komen.  Doordat de rest van de kleding neutraal was, werd de aandacht vooral op de Hollandse prints gevestigd. 

Betaalbare versie

Naast de grote ontwerpers hebben ook veel commerciële merken de trend opgepikt, zoals modeketens Zara en de Primark. Vrouwen die een betaalbare versie zoeken van het Delftse blauw kunnen hier hun aankopen doen.