Een tiende van de vrijgezelle vrouwen in Groot-Brittannië heeft al een bruidsjurk uitgezocht en een kleine 40 procent heeft hem zelfs al gekocht. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 2000 Britse vrouwen zonder vaste relatie.

Bijna 60 procent van de ondervraagden is alvast bezig met het plannen van de bruiloft, terwijl ze nog geen aanstaande heeft gevonden, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse kortingswebsite. Dat schrijft de Daily Mail vrijdag.

Driekwart van de vrouwen heeft het budget voor de toekomstige bruiloft al helemaal op orde, terwijl 34 procent al geruime tijd spaart voor de festiviteiten. 

Zo'n 55 procent van de vrouwen weet daarnaast al precies hoe haar kapsel en make-up er uit moeten zien en 53 procent heeft al bruidsmeisjes uitgekozen. De helft heeft de locatie al gekozen en 47 procent weet welke trouwring ze wil. 

Gastenlijst

De huwelijksreis is al door 42 procent geregeld en bij 36 procent is de gastenlijst al compleet. Een kleine 30 procent heeft al bloemen uitgezocht en 22 procent heeft al een band en/of een DJ gekozen.

Iets meer dan 40 procent van de ondervraagde vrouwen vertelt een potentiële partner over haar trouwplannen. Zo'n 36 procent geeft toe dat die plannen in het verleden zelfs mannen hebben afgeschrikt.