Een vrouw wisselt gedurende haar leven zo’n 150 keer van kapsel. Dat blijkt uit een onderzoek onder 2.000 Britse vrouwen.

Een vrouw neemt tussen haar 15e en 65e gemiddeld twee keer per jaar een nieuwe kapsel en wisselt daarnaast minimaal één keer per jaar van haarkleur, zo blijkt uit een onderzoek van een merk van haarverzorgingsproducten. Dat meldt de Daily Mail.

Vijf procent van de vrouwen kiest bij elk kappersbezoek een geheel nieuwe kapsel en 47 procent kiest voor een kleine verandering. Zo’n 64 procent kiest voor een nieuwe coupe omdat ze zijn uitgekeken op hun kapsel en 12 procent kiest voor het kapsel van een beroemdheid.

Trouwen

Zo’n 15 procent van de ondervraagden wil een nieuw model en een andere kleur als ze trouwen en 13 procent neemt een nieuw kapsel als ze moeder zijn geworden. Ook een verjaardag of het behalen van een diploma zijn vaak redenen om van kapsel te wisselen.

De helft van de vrouwen zegt snel uitgekeken te zijn op een kapsel en 47 procent vindt het leuk om te experimenteren.  Een op de drie vrouwen kiest elk half jaar een nieuw kapsel en ruim 5 procent van de vrouwen wisselt zelfs elke maand.

Avontuurlijk

Toch zijn niet alle vrouwen zo avontuurlijk. Zo’n 15 procent heeft al vijf jaar dezelfde look en 14 procent zelfs al meer dan tien jaar. Een derde van de vrouwen is wel eens na een paar dagen teruggegaan naar de kapper omdat ze het nieuwe kapsel toch niet zo mooi vonden.