Bijna de helft van de vrouwen in Engeland brengt make-up aan tijdens het autorijden. Dit leidt jaarlijks tot ongeveer 450.000 verkeersongelukken.

Dat blijkt uit een Brits onderzoek van make-upspecialist Debra Robson onder 1000 vrouwelijke respondenten. Dat meldt de Daily Mail.

De voornaamste reden voor het aanbrengen van make-up in de auto is dat vrouwen te laat opstaan waardoor ze nauwelijks tijd hebben om thuis make-up thuis op te doen.

Zo'n 21 procent heeft 's ochtends zo'n haast dat ze maar 5 minuten besteden aan hun make-up, 42 procent heeft ongeveer 10 minuten nodig en 22 procent trekt er 20 minuten voor uit.

File

Zo’n 46 procent van de vrouwen zegt make-up aan te brengen wanneer ze voor het stoplicht of in de file staan. Ruim 43 procent zegt dit te doen terwijl ze zich bewust zijn van het gevaar. 

Uit het onderzoek is tevens gebleken dat lipgloss, lipstick en mascara de meest populaire make-upproducten zijn die worden aangebracht achter het stuur. 

Niet alleen tijdens het autorijden wordt make-up aangebracht. Ook in de trein (63 procent) en de bus (43 procent) werken vrouwen hun make-up bij.