Ontwerper Stella McCartney heeft voor het eerst een collectie tenniskleding voor sportmerk Adidas ontworpen. De collectie kreeg de naam Barricade.

De Britse tennisser Laura Robson is het gezicht van de bijbehorende campagne. Robson zal de kleding ook dragen tijdens het aankomende tennistoernooi in Wimbledon.

Ook tennissers Caroline Wozniacki uit Denemarken en Maria Kirilenko uit Rusland zullen tijdens het toernooi te zien zijn in stukken uit de collectie van McCartney, zo meldt de Britse editie van Vogue.   

Vrouwelijk

"Tennis is een van de weinige sporten waarvoor ik kleding kon maken die zowel functioneel als vrouwelijk is", aldus McCartney. "We gebruiken de nieuwste technologie, maar letten ook op de snit en kleur. Ik vind het fantastisch om samen met deze topatleten aan een collectie te kunnen werken."

"Met deze kleding voel ik me comfortabel en zelfverzekerd", zegt Wozniacki. "De heldere kleuren en de technologie in ieder kledingsstuk geven me de zelfverzekerdheid om me volledig op mijn prestaties te focussen."