Een wit shirt met daarop een grote print van de letter 'T' maakt mannen zo'n 12 procent aantrekkelijker. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Een grote, zwarte 'T' op een simpel wit T-shirt zorgt er voor dat de schouders van een man breder lijken en zijn taille smaller. Dat zorgt voor een V-vormig bovenlichaam, wat gezien wordt als een teken van mannelijkheid. 

De schouders van een man zijn ideaal gezien zo'n 20 procent breder dan zijn taille, en de grote 'T' op het T-shirt zorgt voor een optische illusie die daarbij in de buurt komt. De horizontale streep van de 'T' moet dan wel langer zijn dan de verticale streep, zo meldt de Daily Mail.

Het T-shirt met de 'T'-print maakt mannen met een minder goed figuur - waarbij de taille en de schouders ongeveer even breed zijn - zo'n 12 procent aantrekkelijker. Bij mannen die al een afgetraind lichaam en brede schouders hebben, heeft het dragen van het shirt minder effect.

Buik

Een T-shirt met een omgekeerde 'T' blijkt mannen overigens 12 procent minder aantrekkelijk te maken, aangezien het de aandacht op de buik en taille vestigt.

Dit alles is ontdekt door Dr. Andrew Dunn, een psycholoog van de Universiteit van Nottingham Trent. Hij liet dertig vrouwelijke studenten tussen de 18 en 25 naar foto's kijken van vijf mannen, met ieder een verschillend figuur, en vroeg hen de mannen te beoordelen op aantrekkelijkheid. Als de mannen het T-shirt met de letter droegen kregen ze hogere cijfers.