Rachel Zoe lanceert mobiel modespel

Rachel Zoe lanceert in juli een mobiele applicatie waarmee het modespel Covet Fashion gespeeld kan worden.

De bekende styliste doet dit in samenwerking met Crowdstar, een bedrijf dat gespecialiseerd is in online spelletjes waarbij interactie tussen de spelers centraal staat. Dit meldt WWD.com.
 
De app maakt het de gebruikers mogelijk om virtuele personages, zogeheten avatars, te kleden in outfits van dit seizoen uit de 'echte' wereld.  

Daarnaast kunnen de spelers tijdens de stylingwedstrijden online punten verdienen die uiteindelijk echte prijzen opleveren. 

Experiment 

Een groot aantal merken werkt mee aan het spel, waaronder Rebecca Minkoff en Mara Hoffman. Ook de eigen kledinglijn van Rachel Zoe is op de app te vinden.

Het voordeel voor de labels is dat elk item een verwijzing geeft naar de commerciële site waarop het artikel te koop is.

Zoe: "Iedereen weet dat ik totaal geobsedeerd ben door mode, stijl en alles wat mooi is. Ik ben van mening dat iedereen stijl kan en móet hebben, en wat is een betere manier om dit voor elkaar te krijgen dan er online mee te experimenteren en te spelen?"

Succesvol

Online modespelletjes bleken al eerder een groot succes te zijn. In Me Girl kunnen spelers doen alsof ze stagiaires zijn bij Teen Vogue. Fashion Week Live is een Facebook-spel waarbij de speler een carrière in de modewereld nabootsen.

Lees meer over:
Tip de redactie