De gemiddelde vrouw heeft drie dagen per week last van een 'bad hair day'. Gedurende haar hele leven zijn dat 7.332 dagen, omgerekend zo’n 20 jaar. Dat blijkt uit een Brits onderzoek.

Tachtig procent van de vrouwen voelt zich met meest zelfverzekerd, mooi en aantrekkelijk als haar haren goed zitten, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse reiswebsite onder 2.000 vrouwen. Dat meldt Female First.

De ondervraagde vrouwen zeggen zo’n drie keer per week last te hebben van een 'bad hair day’. In totaal hebben de vrouwen gedurende hun hele leven zo’n 7,332 dagen last van slecht zittend of vallend haar. Omgerekend is dat 20 jaar.

De vrouwen zeggen dat ze vier uur en 26 minuten chagrijnig en depressief zijn als ze een 'bad hair day' hebben. Ook zeggen ze minder zelfvertrouwen te hebben op zo’n dag.

Föhnen

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat Britse vrouwen graag het kapsel willen van beroemdheden als Cheryl Cole, Holly Willoughby, Kelly Brook, Kate Middleton and Kim Kardashian.

Een vijfde van de vrouwen gaat elke week naar de kapper om haar haren te laten wassen en föhnen. Ze geven daar wekelijks zo’n 40 euro aan uit. In totaal wordt er in Groot-Brittannië jaarlijks ruim 138 miljoen euro in kapsalons uitgegeven.