Binnenkort gelden de regels omtrent kinderarbeid in de staat New York niet alleen voor jonge acteurs, zangers en toneelspelers, maar ook voor modellen onder de 18.

De nieuwe regels wachten alleen nog op een handtekening van de gouverneur van New York en dat zou een hoop extra papierwerk voor opdrachtgevers van jonge modellen betekenen.

Zo moeten kinderen onder de 16 te allen tijde worden vergezeld door een chaperon en daarnaast moeten minderjarige modellen een speciale vergunning hebben om te mogen werken.

Werkgevers moeten een certificaat aanvragen om kinderen in te mogen huren en moeten de staat van de data, tijden en locaties op de hoogte brengen.

Werkuren

Kinderen mogen niet na middernacht werken en mogen pas weer aan het werk minimaal 12 uur nadat zij de werkvloer hebben verlaten. Wanneer de jonge modellen meer dan drie dagen van school missen, moet de werkgever hen van een docent en studieruimte voorzien.

Daarnaast wordt 15 procent van het inkomen van de kinderen op een rekening gezet waar zij pas na hun achttiende weer bij kunnen.

Boete

Het breken van deze regels heeft een boete van omgerekend 750, 1.500 en 2.250 euro voor de eerste, tweede en derde of meerdere regels als gevolg, zo meldt New York Magazine.

Volgens de website wordt het voor de staat wel moeilijk om het te controleren, aangezien de meeste modellen als freelancers werken en niet als werknemers.