Een stropdas die in 1994 door prinses Diana werd gedragen gaat op 18 juni onder de hamer. Het kostbare zijden stuk is van modehuis Escada en is gedecoreerd met een opvallende olifantenprint.

De verwachte opbrengst van het speciale item wordt volgens Telegraph geschat op ongeveer 3.520 euro. Het accessoire is onderdeel van een veiling waarin koninklijke eigendommen voor een aanzienlijke prijs worden verkocht.

Diana droeg de stropdas tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in 1994 om haar pasgeboren neefje Louis te begroeten. Ze combineerde het op dat moment met een bijpassende Escada-smoking die op dezelfde manier gedecoreerd was.

Cadeau 

In 1995 gaf de prinses opvallend genoeg de stropdas weg aan de dochter van een vriend. De reden hiervoor was haar idee om het aan haar vader cadeau te geven, zodat hij het kon dragen tijdens een sollicitatiegesprek.

De prinses vouwde het accessoire in een gouden papier en voegde een briefje toe met de woorden: "Lots of love from Diana."

John Travolta

Kenners verwachten dat de stropdas misschien zelfs voor een hoger bedrag wordt geveild dan verwacht.

In maart dit jaar werd een blauwe zijden jurk, die Diana droeg tijdens de beroemde dans met John Travolta in het Witte Huis, voor 281.653 euro verkocht. De bieder, die anoniem wilde blijven, gaf aan dat hij zijn vrouw eens flink wilde verrassen.