Van de BN'ers is Barry Atsma de meest sexy single vader. Rick Engelkes staat op een tweede plek, gevolgd door Toine van Peperstraten, Nick van de Wall (Afrojack) en Bram Moszkowicz.
 

Dat blijkt uit een recent Vaderdagonderzoek van een datingsite onder ruim 1.200 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder.

Zowel de mannelijke als de vrouwelijke respondenten zijn het erover eens dat de eretitel de blonde acteur het meest toebehoort.

Ideale vader

Uit het onderzoek komt verder naar voren dat de ideale vader zorgzaam is. Ongeveer 24 procent van de respondenten vindt dit.

Andere veelgenoemde eigenschappen die men toekent aan de ideale vader zijn respectievelijk een goed stel hersens (20 procent), een goede baan (20 procent), stoer (18 procent) en een aantrekkelijk uiterlijk (18 procent).

Cadeaus

Van alle ondervraagden geeft een ruime meerderheid (57 procent) aan dat zij van plan zijn dit jaar een Vaderdagcadeau te kopen.

Iets zelfgemaakts staat op nummer één in de top-3 cadeaus die vaders het liefst krijgen (27 procent), gevolgd door een geurtje op nummer twee (10 procent) en een cadeaubon op de derde plek (6 procent). 

Bedrag

Het bestedingsbedrag ligt in 23 procent van alle gevallen tussen de 10 en 15 euro. Een nog grotere groep, namelijk 37 procent, vindt dit ogenschijnlijk niet voldoende en geeft hun vader een cadeau variërend tussen de 15 en 25 euro.

Daarnaast toont vrijwel een kwart van alle respondenten (22 procent) ware liefde middels een cadeau tussen de 25 en 50 euro. Desondanks gaat het de vaders vooral om het gebaar (96 procent) en niet om het cadeau.