Fans van Beyoncé zijn geschokt door een schets van de zangeres die op de Facebook-pagina van modeontwerper Roberto Cavalli verscheen. Haar voluptueuze lichaam is gephotoshopt tot een Barbie-achtig 'ideaalbeeld'.

De afbeelding is een persfoto voor de Mrs. Carter Show World Tour van de 31-jarige zangeres. Beyoncé draagt een weinig verhullende creatie die de Italiaanse ontwerper exclusief voor haar wereldtournee heeft ontworpen.

De aandacht in de afbeelding wordt vooral naar het lichaam van Beyoncé getrokken. Het silhouette heeft de kenmerken van een mode-illustratie en haar benen zijn verlengd en haar taille is gereduceerd, aldus Daily Mail. 

Verschil

Tegelijk met de schets verschenen er ook foto’s van Beyoncé in haar Cavalli-jurk, waardoor het verschil goed te zien is.

Fans kunnen weinig begrip opbrengen voor de transformatie van haar lichaam. Volgens hen wordt in de schets een ‘onrealistisch ideaalbeeld’ van de zangeres geschetst.  

H&M

Ook de samenwerking van de zangeres met modegigant H&M deed onlangs stof opwaaien. Het paste haar rondingen in campagnefoto's aan, maar Beyoncé was het niet eens met deze beslissing en eiste dat de originele foto’s gepubliceerd zouden worden.

Over de ophef rondom de persfoto van haar Mrs. Carter Show World Tour heeft de zangeres nog geen reactie gegeven.