Waar Parijs voorheen altijd de duurste stad was om een clubsandwich te bestellen, heeft Genève de stad van de romantiek overtroffen.

Zo blijkt uit de Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com, waarmee zij vakantiegangers een indicatie van de prijzen op hun bestemming geven aan de hand van een broodje met kip, spek, ei, sla en mayonaise. 

Een gemiddelde clubsandwich Genève kost 23,35 euro, met prijzen uiteenlopend van 39,78 euro in een vijfsterrenhotel tot 12,87 euro in een driesterrenhotel.

Parijs

In Parijs, de stad die de lijst vorig jaar nog aanvoerde met een gemiddelde van 25,13 euro, zijn de prijzen van de broodjes gedaald naar 21,05 euro.

Op de derde plaats staat Oslo - net als vorig jaar - met een gemiddelde van 20,48 euro. Amsterdam staat op de vijftiende plaats in de lijst, met een gemiddelde van 12,82 euro.

Goedkoopst

De goedkoopste stad om een clubsandwich te eten is New Delhi, met een gemiddelde prijs van 7 euro. Andere relatief voordelige steden zijn Madrid (11,36 euro), Rio de Janeiro (11,08 euro) en Bangkok (9,08 euro).