Dinsdag zijn in Amsterdam de prijswinnaars van de 26e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. Tessa Eising won met haar ontwerp HEMA Zones de eerste prijs.

Eising, student aan de Universiteit Twente, ontwierp rechthoekige vellen van gelamineerd, waterbestendig karton met een vouwrand aan de lange en de korte kant, die om een plank heen te vouwen zijn. Op deze vouwrand kan men schrijven wat er op de plank ligt. 

Studenten van ontwerpopleidingen hadden voor deze editie van de wedstrijd de opdracht gekregen een goed vormgegeven product te bedenken waarmee het leuker en makkelijker is om dagelijkse bezigheden beter te organiseren. Er werden in totaal bijna 400 ontwerpen ingestuurd. 

Gofles

De tweede prijs ging naar Bijdehandje van Elsje Meijler, van de Design Academy in Eindhovenen en de derde prijs was voor Gofles van Zsolt Hayde, van de TU in Delft. 
 
Vier ontwerpen kregen een eervolle vermelding: Waterspin van Kim Monster, Blijzetkruk van Simone Post, De nieuwe HEMA etui van Tim Frima en Multosticker van Lisette Schuddeboom.

Naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen zijn er nog acht ontwerpen voor de publieksprijs genomineerd. Vanaf 24 juni kan via een website twee weken lang gestemd worden.

Productie

De winkelketen kijkt naar de mogelijkheid om een of meerdere inzendingen in productie te nemen en te verkopen in een van de filialen. Of een ontwerp daadwerkelijk in productie wordt genomen is afhankelijk van diverse factoren, zo wordt er onder andere gekeken naar de prijs en of het technisch en commercieel haalbaar is.