Bijna 70 procent van de Nederlanders laat tussen de 5 en ruim 20 ongedragen kledingstukken in de kast hangen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek onder 1.200 Nederlanders. 

Ruim 62 procent van de ondervraagden doet kledingstukken pas weg als ze niet meer passen. Zo’n 55 procent gooit ze weg omdat ze überhaupt nooit gedragen wordt en ruim 50 procent omdat de kleding kapot of versleten is.

Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Kien in opdracht van Packmee, een organisatie die kleding via pakketpost inzamelt. 

Container

Bij bijna een kwart van de respondenten is de totale waarde van de kleding die jaarlijks wordt weggedaan tussen de 100 en 250 euro. Bij eveneens bijna een kwart gaat het om een totale waarde van 50 tot 100 euro. 

Bijna 68 procent van de Nederlanders brengt oude of ongedragen kleding naar een kledingcontainer op straat voor een goed doel. Mannen doen dit vaker dan vrouwen - bijna 70 procent tegenover 66 procent.  

Vuilnisbak

Toch gooien mannen ook vaker oude kleding in de vuilnisbak. Ruim 16 procent van de mannen gooit regelmatig oude kleren weg. Van de vrouwen is dit slechts 7,5 procent.