Goed nieuws voor de fans van Isabel Marant. Niemand minder dan de Zweedse modeketen H&M strikt de Française voor een samenwerking. 

Met haar ongedwongen ontwerpen heeft Marant de 'Parijse chic’-stijl sterk beïnvloed en een grote groep fans om zich heen weten te scharen. Marant zal ook - voor het eerst - een mannencollectie ontwerpen.

"Ik ben gevleid door deze samenwerking. H&M werkt met de beste ontwerpers en het is voor mij dan ook een grote eer om uitgenodigd te worden", aldus Marant in een persbericht.

Combineren

"Mijn streven is iets wezenlijks te creëren dat vrouwen in hun dagelijkse leven willen dragen, met een zekere zorgeloosheid die volgens mij heel erg Parijs is: je kleedt je stijlvol zonder er teveel aandacht aan te besteden en ziet er toch sexy uit. Alles is met elkaar te combineren, gewoon door je eigen gevoel te volgen: voor mij draait mode helemaal om persoonlijkheid."

Ongedwongen

De modeketen laat weten verheugd te zijn met de samenwerking. "We zijn heel blij met Isabel Marant als gastontwerper. De manier waarop ze verschillende elementen in haar collecties mixt en een stijl creëert die ongedwongen en urban is, maakt haar erg eigentijds", aldus Margareta van den Bosch, creatief adviseur bij het label.

De collectie, bestaande uit kleding en accessoires voor dames en heren, is vanaf 14 november 2013 in 250 winkels wereldwijd en online verkrijgbaar.