De vlecht in het haar maakt wederom een comeback. Deze keer echter op een heel andere manier en met genoeg variatie om de vlecht voorgoed van zijn meisjesachtige imago af te helpen.

Zo was tijdens de catwalk shows voor voorjaar/zomer 2013 een vlecht in een knot te zien, gedraaid langs het voorhoofd en zelfs getoupeerd, waarbij kleine plukken er nonchalant uitspringen.

Accessoire

In de show van Jeremy Scott verscheen de vlecht verrassend genoeg uit een knot, die bovenop het hoofd was geplaatst. De vlecht was zeer breed en reikte tot het middel van de modellen. 

Eugene Souleiman, creatief directeur van Wella Professionals, die het haar voor de show van Scott verzorgde: "Ik wilde dat het haar gezien zou worden als een accessoire van de collectie. Dit is de reden waarom ik een lange, touw-achtige vlecht heb gecreëerd. Het is een sieraad."

Vlechtwerk

Het meest opvallend is het vlechtwerk in de show van Emerson tijdens de Mercedes Benz Fashion Week in New York. Modellen verschenen op de catwalk met vlechten die langs én over het voorhoofd waren gedraaid en in een lage knot op het achterhoofd werden vastgezet. Het kapsel doet denken aan Middeleeuwse edelvrouwen, in een ultramodern jasje.

Heidi

Ook ontwerper Tory Burch kwam met een moderne variant op een bekend beeld, namelijk die van de twee vlechten dragende Heidi. De invulling die hij gaf aan het blozende, blonde meisje is echter geheel anders. Zijn modellen droegen rommelig getoupeerde vlechten met loshangende plukken, waardoor het brave en meisjesachtige imago van Heidi naar stoer en volwassen veranderde.