Slechts 6 procent van de Nederlanders heeft dagelijks seks. Dit percentage is relatief laag vergeleken met Brazilië, waar 22 procent dagelijks seks heeft.

Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek van een internationale datingwebsite onder 8239 personen over de houding ten opzichte van casual dating en seks.

De ondervraagden waren afkomstig uit dertien verschillende landen, waaronder Nederland (514).

Nederlanders nemen bij de vraag over dagelijkse seks de een-na-laatste plek in. Hekkensluiter is Duitsland met 5 procent. Onze zuiderburen zijn met 14 procent een stuk actiever in bed.

Jaar zonder seks

Uit het onderzoek blijkt ook dat 40 procent van de Nederlanders één keer per week seks heeft.

Opvallend is dat het voor 20 procent een jaar geleden is dat ze voor het laatst seks hebben gehad. Een groot deel hiervan zijn mensen zonder baan. Bijna een op de drie werkloze mannen (28 procent) en 43 procent van de werkloze vrouwen staat al langer dan twaalf maanden 'droog'.

Ook opleiding speelt een rol: hoger opgeleide Nederlanders hebben vaker elke dag seks (10 procent) dan lager opgeleiden (5 procent).

Ontevreden

Een groot deel van de Nederlanders blijkt ook niet tevreden over zijn seksleven. Bijna de helft van de mannen (46 procent) zegt 'niet zo' of 'helemaal niet' tevreden te zijn.

Bij vrouwen is dit meer dan een derde (35 procent). Hierin is een belangrijk onderscheid te maken tussen mensen die in een grote stad wonen, of in een kleinere stad of dorp.

Maar liefst 60 procent van de Nederlandse mannen uit een kleine stad of dorp is ontevreden over wat ze op seksgebied beleven.

Of dit te maken heeft met de uitkomsten van een eerder onderzoek van de internationale datingwebsite wordt niet uitgesloten. Daaruit bleek dat er meer vrijgezelle vrouwen in de grote stad wonen dan vrijgezelle mannen.