De rondingen van Beyoncé, het haar van zangeres Katherine Jenkins en de ogen van ex-Pussycat Doll Nicole Scherzinger creëren volgens Britten de ideale vrouw.

Dat blijkt uit onderzoek van een supermarktketen, die 1000 mannen en vrouwen vroeg naar het meest bewonderenswaardige lichaamsdeel van beroemdheden.

De getrainde buik van Olympisch kampioen Jessica Ennis en de neus van de Engelse presentatrice Samantha Cameron krijgen volgens Daily Mail ook veel waardering.

De ideale man heeft volgens de deelnemers de lach van Ryan Gosling, de robuuste kaaklijn van Brad Pitt, de ogen van Daniel Craig en het sportieve lichaam van David Beckham.

Gezonder

Uit het onderzoek blijkt ook dat de focus bij de respondenten zelf ligt bij het verbeteren van hun lichaam, 46 procent geeft aan al gezonder te leven en te sporten. Slechts een op de vijf zegt niet tevreden te zijn met zijn lichaam.

Om meer vertrouwen te krijgen, geeft 61 procent aan dat een goed voedingsregime de juiste oppepper is, terwijl 27 procent zegt dat het vermijden van chocolade al helpt.

Ongeveer 30 procent zegt dat naar de sportschool gaan een snelle oplossing is om zich gezonder te voelen, een andere 13 procent vindt dat winkelen hetzelfde effect heeft.