Als vrouwen de dertig gepasseerd zijn, gaan ze steeds meer op hun moeder lijken.

Bovendien beginnen vrouwen het gedrag van hun moeder over te nemen als ze hun eerste kind verwachten. Dat blijkt uit onderzoek van een Brits online gokbedrijf dat 1000 vrouwen een enquête voorlegde.

Meer dan de helft van de respondenten zei dat ze vanaf hun 31e stopten met rebelleren tegen hun moeder. Ze kregen zelfs dezelfde voorkeuren en smaak als hun moeder.

Slechts 5 procent zei dat ze tussen de 20 en 30 jaar al op haar moeder ging lijken. Dat meldt Daily Mail.

In het onderzoek komt eveneens naar voren waarom vrouwen ineens het gedrag van hun moeder overnemen. Meer dan eenderde gaf aan dat de geboorte van hun eerste kind de belangrijkste reden was.

Hobby's

Volgens een kwart van de vrouwen is te zien dat een vrouw op haar moeder gaat lijken als ze dezelfde televisieshows en soaps leuk vinden. Andere tekenen zijn als moeder en dochter dezelfde hobby's krijgen, dezelfde uitdrukkingen gaan gebruiken en hetzelfde type man aantrekkelijk vinden.

Ruim de helft van de ondervraagde vrouwen noemde overigens hun moeder als de meest inspirerende vrouw in hun leven. Op de tweede plaats komen zussen, met 18 procent. Oma's komen op de derde plek van meest inspirerende vrouwen, gevolgd door beste vriendinnen.