Bij vrouwen staat het liefdesleven niet altijd op nummer één. 61 procent van de vrouwen vindt een gezond lichaam belangrijker dan een gezonde relatie.

Dat blijkt uit onderzoek over de prioriteiten van gezond eten onder 1500 Amerikaanse vrouwen uitgevoerd in opdracht van een webwinkel met natuurlijke en biologische producten.

Hieruit blijkt niet alleen dat vrouwen een goede relatie minder belangrijk vinden dan gezond eten. Ook zegt 70 procent van de vrouwen dat ze het belangrijker vindt dat haar kind gezond eet dan dat hij of zij goede cijfers haalt, zo meldt Daily Mail.

60 procent van de ondervraagde vrouwen vindt gezond eten bovendien belangrijker dan een 'gezonde' spaarrekening. Wat kleren betreft, zou 83 procent liever een gezond lichaam hebben dan een geweldige garderobe.

Opvallend

De onderzoekers vinden de resultaten opvallend. "Vrouwen van tegenwoordig weten hoe belangrijk gezondheid is en blijkbaar vinden velen goed eten belangrijker dan goede cijfers of een goede relatie. Voor steeds meer vrouwen is een gezond lichaam prioriteit nummer één", aldus Jennifer Grayson, redacteur van de webwinkel.