Van alle bekende Nederlandse vrouwen zien mannen het liefst Eva Jinek een keer in een string.

Dat blijkt uit een enquête onder 1205 vrouwen en 983 mannen van mode- en beautywebsite Styletoday.

Doutzen Kroes heeft volgens zowel de mannen als de vrouwen de meest perfecte stringbillen, gevolgd door Sylvie van der Vaart en Yolanthe Sneijder-Cabau.

Niet zo gek lang geleden werd de string nog gekwalificeerd als louter sexy, uitdagend en lichtelijk onesthetisch. Toch blijkt de string inmiddels het meest gedragen ondergoed onder vrouwen, ruim een kwart is fan.

Hipster

Na de string is de hipster het meest gedragen ondergoed. Vooral bij het dragen van strakke kleding is het nodig, vindt bijna 28 procent van de vrouwen, mits wel 'onzichtbaar'.

Van de mannen ziet 22 procent de vrouw ook het liefst in minuscuul ondergoed.

Andersom werkt het niet, 45 procent van de vrouwen wil geen man in een string zien. Toch geeft 5 procent van de mannen aan het wél een keer te willen dragen.

Boven de broek

De grootste ergernis is volgens beide seksen een string boven de broekrand, ruim 35 procent gruwelt hiervan.

Ook de leeftijd speelt een belangrijke rol: boven de leeftijd van 50 jaar vindt 41 procent het dragen van een string niet meer verantwoord.

Daarnaast vindt 75 procent van de ondervraagden dat men ook te jong kan zijn voor het dragen van een string. De meerderheid van de ondervraagden, vooral vrouwen, vindt jonger dan 14 jaar niet kunnen. Voor mannen ligt de minimale leeftijd hoger, op 16 jaar.