Nederlandse vrouwen willen graag een man met een hoge opleiding en een strak lijf. Daarnaast moet hij thuis meehelpen in het huishouden.

Zo blijkt uit onderzoek van tijdschrift Viva onder 1400 vrouwen van rond de 30 jaar. Meer dan de helft van de ondervraagden omschrijft de perfecte man hbo-niveau en van een op de vijf moet hij zelfs een academische titel hebben.

Daarnaast vindt 46 procent dat hij ambitieus moet zijn, maar tegelijk genoeg tijd voor haar overhouden.

Toch maakt de hoogte van het salaris voor 81 procent niets uit. Ook zijn beroep telt veelal (65 procent) niet mee bij de keuze van een man.

Kinderen

Twee op de vijf van de ondervraagden laat haar keuze wel afhangen van de kinderwens van een man. Een op de vier zal dan ook nooit een relatie aangaan met een man die geen kinderen wil.

Daarnaast haalt 22 procent een onwillige man over en vindt 6 procent het niet belangrijk of hij wel of geen kinderen wil. Mannen die al kinderen hebben zijn voor 10 procent een absolute 'nee'.

Uiterlijk

Qua uiterlijk moet een man vooral langer zijn (97 procent), met een klein stoppelbaardje (46 procent) of zelfs een grote baard (1 procent).

De ideale man heeft weinig (67 procent) tot geen borsthaar (24 procent) en heeft voor acht op de tien vrouwen bruin of zwart haar. Daarnaast heeft hij een sixpack (15 procent) of gewoon een lekker lijf (67 procent).