Modeontwerpers Jack McCollough en Lazaro Hernandez van het modelabel Proenza Schouler wonnen voor de derde keer op rij de Womenswear Designer of the Year award van de Council of Fashion Designers of America (CFDA).

Het duo won deze prijs ook al in 2007 en 2011. Mede-genomineerden Marc Jacobs en Alexander Wang vielen buiten de prijzen.

De Founders Award ging naar Oscar de la Renta.

De prijs werd door niemand minder dan Hillary Clinton overhandigd, die haar goede vriend en persoonlijke stylist prees voor zijn 50-jarige loopbaan in de mode en zijn contributie als buitenlander aan de 'Amerikaanse smeltketel'.

Droom 

Riccardo Tisci, hoofdontwerper van Givenchy, nam de International Award van actrice Jessica Chastain in ontvangst: "Een droom die uitkomt", aldus Tisci tegen WWD.com.

Thom Browne won de prijs voor herenmodeontwerper van het jaar, Philip Lim ontving met zijn merk 3.1 Philip Lim de prijs voor beste accessoireontwerper. De Geoffrey Beene Lifetime Achievement Award ging naar Vera Wang, die ze kreeg uitgereikt van modeontwerper Ralph Lauren.

Ook het opkomende talent werd niet vergeten. De Swarovski-prijzen voor nieuw ontwerptalent gingen onder meer naar Pamela Love in de categorie accessoires.