Model Lily Cole lanceert een sieradencollectie gemaakt van duurzaam verkregen rubber. Alle opbrengsten gaan naar het regenwoud in de Amazone.

Als ambassadrice van Sky Rainforest Rescue, een organisatie die zich inzet om het regenwoud te behouden, heeft ze een aantal duurzaamheidsprojecten overwogen voor ze zich koos voor rubber afkomstig uit Acre in noordwest Brazilië.

"Op dit moment is er geen onderscheid tussen wilde rubber en rubber afkomstig van plantages", meldt Cole aan Telegraph. "Eigenlijk kost het meer om wilde rubber te produceren, omdat het een minder geïndustrialiseerd proces is."

"Op de korte termijn is het land meer waardevol voor de veehouderij, dus is de financiële prikkel voor de lokale bevolking niet groot genoeg om het bos te beschermen tegen ontbossing", voegt ze eraan toe.

Collectie

Cole ontwierp de sieraden zelf. Haar favoriete item is een ketting geïnspireerd op een katholieke rozenkrans, ook al is ze zelf niet religieus.

Prijzen van de sieraden liggen tussen de 12 euro voor een ring en 29 euro voor een ketting. Alle opbrengsten gaan naar het werk van Sky en WWF om een miljard bomen te redden.