Vrouwen besteden meer tijd aan hun uiterlijk als ze met vriendinnen op stap gaan dan voor een avondje uit met hun partner. Dat blijkt uit een nieuw Brits onderzoek.

Vrouwen dragen graag iets opvallends als ze met hun vriendinnen uitgaan. Dat blijkt uit een onderzoek dat een drankmerk hield onder 2.000 Britse vrouwen. Tijdens een uitje met hun partner dragen de vrouwen meer casual kleding, zo meldt de Daily Mail.

Als de ondervraagde vrouwen uitgaan met hun man doen ze er 40 minuten over om zich klaar te maken. Gaan ze uit met hun vriendinnen, dan zijn ze ruim een uur bezig. Twee derde van de vrouwen wil graag indruk maken op hun vriendinnen en vergelijken zichzelf altijd met hen.

Winkelen

In totaal zijn de ondervraagde vrouwen zo’n acht uur en 19 minuten bezig met de voorbereiding op een avond uit met vriendinnen. Daarvan besteden ze drie uur en zeven minuten aan online winkelen, een uur en 12 minuten aan het passen van diverse outfits. 

Het kapsel, make-up en manicure kost een uur en 16 minuten en aan het organiseren van de avond door middel van bellen, sms’en en e-mailen besteden de vrouwen een uur en 41 minuten.

Haasten

Ook blijkt uit het onderzoek dat 44 procent van de vrouwen de voorbereidingen voor de avond net zo  leuk vinden als de avond zelf. De meeste vrouwen vinden het leuk om zich samen met hun vriendinnen voor te bereiden op een avond stappen.

De ondervraagde vrouwen zeggen zich altijd te haasten als ze uitgaan met hun man, omdat hij in de regel in twee minuten klaar is om te vertrekken.