Bijna 90 procent van de voetballende Nederlandse mannen zegt beter te spelen tijdens de wekelijkse wedstrijd als hij er goed uitziet. Dat blijkt uit een onderzoek van Nivea Men.

Zo’n 68 procent van de Nederlandse mannen vindt het belangrijk om er goed uit te zien tijdens het spelen van hun wekelijkse voetbalwedstrijd, zo meldt het cosmeticaerk in een persbericht.

Maar liefst 81 procent  van de mannen geeft aan dat een goed uiterlijk meer zelfvertrouwen geeft en 88 procent zegt hier zelfs een betere voetbalwedstrijd door te spelen. 

Bijna 80 procent van de ondervraagde mannen is op zijn minst één keer verkozen tot beste speler van het veld. Dit gaf 89 procent van hen een 'goed’ of zelfs 'fantastisch’ gevoel.

Onvervangbaar

Overigens is 72 procent van de mannen er van overtuigd dat hij onvervangbaar is binnen zijn eigen team, waarbij hij zich vooral op het gebied van positiespel sterker voelt dan zijn voetbalmaten.

De ondervraagde mannen blijken overigens wel goed voor zichzelf te zorgen. Zo gebruikt bijna 79 procent van de mannen regelmatig huidverzorgingsproducten, zoals een hydraterende dagcrème, een gezichtscrub of een verzorgende aftershave balsem.