Europese mannen zijn gek op winkelen. Vooral de Nederlanders, Fransen en Duitsers vinden het leuk om kleding en schoenen te kopen.

Mannen uit België en Noorwegen hebben er wat minder plezier in, zo blijkt uit onderzoek van een grote online webwinkel onder 3500 mannen tussen de 18 en 49 jaar uit Nederland, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk, België, Finland en Noorwegen.

De helft van de Nederlandse mannen shopt niet alleen maar wanneer hij iets nodig heeft, maar doet ook vaak spontane aankopen.

Meer dan de helft is er dan ook van overtuigd dat hij een goede smaak en gevoel voor stijl heeft.

Uitgaven

Nederlandse mannen geven daarnaast gemiddeld per maand 108 euro aan kleding en schoenen uit, alleen Zwitserse mannen steken daar nog bovenuit.

Alle Europese mannen gaan het liefst voor basics en ze zijn niet gevoelig voor trends of meer uitgesproken kleding. Het favoriete item is voor 50 procent van de ondervraagden dan ook de jeans.

Advies

Hoewel de Finnen en Noren zelf bepalen wat zij leuk vinden, laat de rest van de ondervraagden zich graag van advies door zijn partner voorzien.

Het merendeel van de ondervraagden - maar met name de Zwitsers - vindt het dan ook leuk om van een vrouw een compliment over zijn kleding te ontvangen.