Twee derde van de stellen die net een kind hebben gekregen, kampt met nieuwe relatieproblemen.

Dat blijkt uit een onderzoek onder 1400 moeders en vader, uitgevoerd in opdracht van een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in relatietherapie.

Twee derde van hen zegt relatieproblemen te hebben die eerst niet speelden.

Iets meer dan een kwart van de stellen verlangt naar wat tijd alleen in plaats van zich constant druk te maken over hun baby. Dat meldt Daily Mail.

Seksleven

Het seksleven van jonge ouders kan ook lijden onder de komst van een baby. 40 procent van de nieuwe moeders is bang dat ze niet meer seksueel aantrekkelijk is voor haar partner.

Andersom is meer dan een kwart van de nieuwe vaders bang dat zijn partner geen seks meer wil.

Er worden meerdere verklaringen gegeven voor de relatieproblemen van ouders. Stellen moeten bijvoorbeeld een nieuwe rolverdeling maken in verschillende huishoudelijke taken. Sommige stellen kampen echter ook met identiteitsproblemen.

Uit elkaar

Bijna een kwart van de respondenten heeft overigens geen relatie meer met de partner waarmee ze hun eerste kind kregen. 40 procent van hen ging al uit elkaar voordat het kind 3 jaar was of zelfs tijdens de zwangerschap.

Penny Mansfield, directeur het bedrijf, licht de resultaten van het onderzoek toe. "Vader of moeder worden kan een relatie onder druk zetten, omdat beide partners een nieuwe rol moeten vervullen. Vaak wordt één van hen de thuisblijver, wat erg isolerend kan zijn."

"Het is belangrijk dat de ouders tijd voor hun relatie maken, want het is erg makkelijk om elkaar als ouder te gaan zien in plaats van romantische partner, wat voor problemen rond seks en intimiteit kan zorgen."