Modefotograaf Mario Testino lanceert een kledingcollectie geheel geïnspireerd op zijn Peruaanse afkomst. Hij werkt daarvoor samen met webshop Net-A-Porter.

De kledinglijn heet Mate en is gebaseerd op Testino's meest recente tentoonstelling Alta Moda. Deze kleurrijke fotoreeks, die nu te zien is in zijn geboortestad Lima, toont het traditionele leven van de bevolking. 

Testino heeft voor de populaire webwinkel een reeks  t-shirts, tassen, kaftans en sjaals ontworpen. De bijbehorende accessoires zijn gemaakt door sieradenontwerper Vicki Beamon van het label Erickson Beamon.

"We zijn grote fans van Mario's fotografiewerk, en zijn vereerd dat we onze klanten de kans kunnen geven om zijn kunstwerken te dragen," zegt Holli Rogers, directeur van de webshop tegen Telegraph.

"De kleur en de details in de Peruaanse kostuums zijn ongelofelijk, en dat resulteerde in een leuke reeks kleding, tassen en sieraden", zo voegt Rogers toe.

Portfolio

De 58-jarige fotograaf heeft heel wal grote sterren gefotografeerd. In zijn portfolio staan onder andere topmodel Kate Moss, prinses Diana en vele grote filmsterren. Ook fotografeert Testino met grote regelmaat voor Vogue.

Testino's kledinglijn Mate wordt begin juni gelanceerd en zal verkrijgbaar zijn op Net-A-Porter.com.