Mensen die voor het eerst met een potentiële partner afspreken, kunnen restaurants beter vermijden. Bowlen is daarentegen wel een goed idee.

Dat zegt Blake Eastman, oprichter van de Nonverbal Group, een onderzoeks - en onderwijsorganisatie in New York.

Hij legt aan een Amerikaanse modewebsite uit dat je een date beter kunt beginnen in een bar voordat je naar een restaurant gaat. Maar het is nog beter om iets actiefs te doen op een afspraakje, zoals bowlen. Dat meldt Daily Mail.

"Als je veel beweegt op een date, zal het eerder een succes zijn", aldus Eastman. "Afspraakjes draaien om lol en plezier. Je merkt vaak dat op een goede date mensen veel bewegen."

Lichaamstaal

Naast beweging is ook bewustzijn van het gedrag van mensen en hun date erg belangrijk. Lichaamstaal is een belangrijk onderdeel van het liefdesleven, hoewel dit vaak onbewust plaatsvindt.

Volgens Eastman is het ook erg belangrijk dat je niet de hele tijd je date in de ogen kijkt. "Als je continu oogcontact hebt, bouw je geen natuurlijk contact op, want het is nep. Als je met je beste vriend praat, kijk je elkaar ook niet 100 procent van de tijd in de ogen. Het is eerder 80 of 90 procent", aldus Eastman.

Toevoegen

Ten slotte moeten singles die op zoek zijn naar een partner altijd 'iets toevoegen'. Volgens Eastman moeten mensen hun date ervan overtuigen dat ze waarde toevoegen.

"Het gaat erom wat je kunt toevoegen aan een gesprek. Wacht totdat je veel van het gespreksonderwerp afweet en voeg er dan iets nuttigs aan toe."