Het lijkt erop dat een meerderheid van de Amerikaanse vrouwen liever geen seks heeft, dan een week zonder mobiel met internetverbinding te moeten leven.

Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaans internet beveiligingsbedrijf onder 4000 vrouwen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland en Brazilië.

Zo'n 57 procent van de Amerikaanse vrouwen zegt dat ze - als ze moest kiezen - liever toegang heeft tot haar mobiele telefoon met internet dan dat ze het bed met haar partner induikt.

Franse vrouwen zijn het minst geneigd om te kiezen voor hun mobiele bereikbaarheid; 40 procent zegt haar seksleven op te geven voor een mobiel. De Braziliaanse vrouw blijkt minder gepassioneerd dan vaak wordt gedacht. Zo'n 44 procent verkiest de telefoon boven seks.

Behalve op het seksleven blijkt dat de smartphone ook op andere relaties invloed heeft. De technologie houdt mensen op afstand in plaats van te vertrouwen op het eerste persoonlijke contact, zo meldt de Daily Mail

Screenen

Uit het onderzoek blijkt ook dat 47 procent van de Amerikaanse vrouwen sociale media, zoals Facebook, Instagram en Twitter is gaan gebruiken om haar dates te screenen. Hiervan checkt 16 procent van de Amerikanen ook het Twitter-account van haar date. Slechts 3 procent van de Franse vrouwen zou hetzelfde doen.

Zo'n 35 procent van alle vrouwen uit het onderzoek zegt een date af op basis van de informatie die ze online vinden. Opvallend is dat de Braziliaanse respondenten met 61 procent dit het meeste doen. 

Om een relatie te beëindigen, kiest 50 procent van de vrouwen voor een telefoontje. Een kwart van de respondenten zou dit doen via een SMS-bericht.