De kledingketen WE gaat in tegenstelling tot eerdere plannen een aantal vestigingen sluiten en samenvoegen.

Directeur Wouter Kolk, die binnenkort naar Ahold vertrekt en zal worden vervangen door John Hind, wilde in eerste instantie in 2015 het aantal winkels hebben verdubbeld, maar die plannen gaan niet meer door. "Ik zie geen reden om nieuwe winkels te openen", meldt Kolk in het Parool. 

De afgelopen jaren opende het concern vestigingen in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en daarnaast vindt er momenteel een verovering van de markt in China plaats. Daar zijn inmiddels twintig winkels.

Online

Kolk wil zich vooral gaan richten op de online shop van de keten en geeft aan zes jaar geleden, toen hij als directeur begon, nog niet te hebben ingeschat dat online zo belangrijk zou worden.

Inmiddels is de webwinkel van het merk de beste 'vestiging' die ze hebben, 5 tot 10 procent van de omzet wordt daar of door samenwerkingen met partners als Wehkamp behaald.

Focus veranderen

Het kledingconcern zegt later in een persverklaring dat ze niet specifiek winkels zullen sluiten, maar wel eventueel winkels zullen samenvoegen. De focus zal meer op online dan op offline gaan liggen.