Een vrouw met een tatoeage is volgens mannen sneller in bed te krijgen. Dat beweert een Franse professor die onderzoek deed naar de reacties van mannen op vrouwen met een tatoeage.

Een vrouw met tatoeage is aantrekkelijker en lijkt makkelijker te benaderen. Dat concludeert de Franse professor Guéguen na een studie op de stranden van Bretagne in de zomers van 2008 en 2009. 

Elf vrouwelijke twintigers, die uit een groep van 58 kandidaten werden gekozen om hun aantrekkelijke uiterlijk, bezochten twintig keer het strand. 

Tijdens tien bezoekjes droegen ze een tijdelijke tatoeage op hun onderrug, de overige tien keer hadden ze geen tatoeage. De vrouwen met een tatoeage werden vaker benaderd door de mannen voor een gesprekje, zo meldt de Daily Mail

Seks

Voor het tweede deel van het onderzoek werden 400 mannelijke twintigers op het strand ondervraagd. Guéguen stelde hen twee vragen: hoe groot de mannen hun kans inschatten dat de vrouw 'ja' zou zeggen op een uitnodiging voor een date en hoe groot de kans was dat ze dan ook seks zouden hebben. 

Uit de antwoorden bleek dat mannen verwachten dat getatoeëerde vrouwen sneller een date willen en dat ze ook seks zouden hebben tijdens die eerste date.

Onvolledig

Critici zeggen dat de resultaten van dit onderzoek onvolledig zijn omdat er geen redenen gegeven worden waarom mannen op deze manier reageren. Er wordt niet vermeld of dit gebaseerd is op stereotyperingen of persoonlijke ervaringen. Daarnaast ging de vraag maar over één type tatoeage op één bepaalde plaats.