Hoewel Italiaanse modehuizen zijn opgeroepen om hun collecties in Milaan te showen, zal Miu Miu daar geen gehoor aan geven. Het tweede label van ontwerper Miuccia Prada blijft in Parijs showen.

Miu Miu stelt al sinds 2006 de nieuwe collectie voor tijdens de modeweek in Parijs. Volgens Patrizio Bertelli, CEO van de Prada Groep, heeft dat voornamelijk te maken met de tijdsdruk. Dat meldt de Britse editie van Vogue.

De ontwerper zou onmogelijk de collecties van zowel Prada als Miu Miu tegelijkertijd kunnen afmaken. Daarom showt ze Prada in Milaan en Miu Miu een week later in Parijs.

"Miuccia werkt dag en nacht aan de collecties. Ze creëert de shows, is betrokken bij elk aspect", aldus Bertelli. "Het is onmogelijk om twee shows tegelijkertijd te creëren."

Onmogelijk

"Het komt door de manier waarop we werken", vult Miuccia Prada aan. "Het is onmogelijk. Niemand zou dat voor elkaar krijgen."

De Italiaanse Chamber of Fashion heeft een aantal grote namen benaderd om de modeweek van Milaan nieuw leven in te blazen. Onder meer Bertelli, Tod's directeur Diego Della Valle, Gucci voorzitter Patrizio di Marco en ontwerper Silvia Venturini Fendi zijn ingeschakeld.