Vrouwen spenderen elk jaar gemiddeld 330 euro aan zomerkleding, wat neer komt op ruim 23.000 euro tijdens hun hele leven. Dat blijkt uit een Brits onderzoek onder 320 vrouwen.

Sandalen zijn de meest populaire items. Vrouwen geven hier jaarlijks 70 euro aan uit, zo blijkt uit een onderzoek van een Britse kortingswebsite. Dat meldt Female First

Op de tweede plaats staan shorts. Daar besteden vrouwen jaarlijks 67 euro aan. Badpakken en bikini’s staan op de derde plaats, met een bedrag van 55 euro. Aan zonnebrillen geven vrouwen jaarlijks slechts 14 euro uit.

Combineren

Uit het onderzoek blijkt tevens dat vrouwen elke zomer twee of drie duurdere items kopen en deze combineren met goedkope t-shirts en hemdjes, waarvan ze regelmatig nieuwe exemplaren kopen.

Door het koude voorjaar en de slechte zomer van vorig jaar besteden vrouwen dit jaar overignes beduidend minder aan zomerkleding. 

"Ik krijg pas zin om te winkelen als de zon schijnt", zegt een deelnemer aan het onderzoek. "En ik heb nog genoeg ongedragen zomerkleding van vorig jaar in de kast hangen omdat het zo’n slechte zomer was."