Nederlanders lijken ondanks de economische crisis niet ongezonder te eten. Ze kopen juist minder snacks en snoep, zo blijkt uit recent onderzoek. 

Ook lijkt de Nederlander bewuster met eten om te gaan en minder te verspillen. Daarnaast bespaart men op sommige voedingsmiddelen.

Het meest besparen mensen door snacks, snoep en frisdrank in de supermarkt te laten staan. Door hier op te letten bespaart men al gauw 63 procent op boodschappen.

Fruit

Dit blijkt uit onderzoek naar eten tijdens de crisis van onderzoeksbureau GfK. Van alle Nederlanders koopt 37 procent minder of geen snoep. Zo'n 30 procent koopt minder of geen snacks. Het minst wordt er bespaard op brood, groente en fruit. 

Het Nibud berekende voor het Voedingscentrum dat gezond eten niet duur hoeft te zijn. Zo kan men al voor 5 euro per dag eten. Hieronder valt het ontbijt, de lunch, avondeten en tussendoortjes. Een goedkoop dagmenu kan met enkele tips gemaakt worden.

Blik

Diepvriesgroenten of groenten uit blik zijn goedkoper dan verse producten. Ook is het vaak voordeliger om seizoensgroenten te kopen.

Een boodschappenlijstje kan overbodige aankopen voorkomen en het toevoegen van restjes aan een nieuwe maaltijd helpt tegen verspilling. Daarnaast kan men geld besparen door af en toe een gezonde vleesvervanger als peulvruchten te kopen in plaats van vlees.