Daniel Resnic heeft een condoom bedacht dat geïnspireerd is op origami. Dit voorbehoedsmiddel volgt naar verluidt de natuurlijke bewegingen van het lichaam tijdens de seks.

Resnic is nooit een fan geweest van reguliere latex condooms. In 1993 raakte hij besmet met HIV toen een condoom scheurde en nu, twintig jaar later en een hoop schetsen verder, wordt zijn origami-condoom uitvoerig getest. 

De Bill & Melinda Gates Foundation loofde in maart 100.000 dollar uit aan de persoon die een nieuw model condoom wist te ontwerpen dat iedereen wil gebruiken. Het origami-condoom is het enige ontwerp dat in de smaak viel bij de miljardair.

Mede dankzij het fonds van Microsoft-oprichter Bill Gates en zijn vrouw Melinda wordt het condoom uitvoerig getest en wellicht in 2015 op de markt gebracht.

Natuurlijk

Volgens bedenker Resnic biedt het condoom, dat de vorm heeft van een accordeon, extra plezier voor beide partners. "Het is gemaakt van siliconen en voelt natuurlijk aan. Bovendien is het veel veiliger dan een regulier condoom", stelt Resnic.

Het vrouwencondoom moet bij de vrouw, eventueel met behulp van het bijgeleverde staafje, worden ingebracht. Daarnaast is er het condoom dat de man om zijn penis moet dragen. Volgens de officiële website van de voorbehoedsmiddelen heeft de man tijdens het vrijen niet het gevoel dat hij een condoom draagt, omdat het mee beweegt tijdens de seks.

Anaal gebruik

Het derde condoom is een exemplaar speciaal voor anaal gebruik dat bij zowel vrouwen als mannen ingebracht kan worden. Het is de bedoeling dat het condoom voor mannen en die voor anaal gebruik in het begin van 2015 op de markt wordt gebracht. Het exemplaar voor vrouwen wordt later in 2015 verwacht, zo meldt Designtaxi.